AD-Sailsport

SEGLINGSPROJEKT

Kontakta

Anders Dahlsjö

 


 

 

AD-Sailsport · Lady Godiva · X-99 Keyzer Soze
Bilder  · Anders Dahlsjö  · Referens projekt
Opel Calibra

Referenser

 

 

 

Ericsson Racing Team 

2008 började Anders segla för Ericsson Racing Team som besättningsman för en av teamets två båtar som deltar i Volvo Ocean Race 2008-2009.

Victory Challenge

Efter ekonomiska problem under hösten vintern 05-06 satte VC i gång med full fart mars 2006. Red Bull kom in som sponsor och säkrade projektet. 2 månader före Louis Vuitton Cup sjösattets SWE-96 Järv som visade sig vare en snabb och tillförlitlig båt. Det slutade dock med en 5:e plats och en besvikelse för Anders som ville förbättra resultatet från Aukland 2002 och slåss med de bästa. VC var nära och ofta före men vinserna uteblev mot de stora lagen. Anders seglade samtliga matcher som mastman.

2005 seglade Anders med Victory Challenge på heltid från maj och seglade som mastman under de ACTs som seglades i Valencia i juni, Malmö i augusti och Trapani på Sicilien i oktober.

Dessutom var Anders boatcaptain på SWE-63 Örn som användes i Valencia och Trapani.

Utöver cup båtssegling har Anders seglat med Magnus Holmberg i hans matchracingteam och blev tvåa på Swedish match cup i Marstrand (förövrigt Magnus bästa resultat på seglingen i Marstrand) samt en 6:e plats på Monsoon cup i Malaysia.

2004 seglade team Caran med Dominant 105an "Lady Godiva" målsättningen var att vinna Tjörn Runt, vilket man gjorde och skapade rubriker genom att med en äldre båt slå alla förhandsfavoriter. Dessutom seglade flera av Carans anställda på ett flertal kappseglingar på västkusten med stor framgång.

Projektet är planerat och utfört av AD Sailsport.

 

>> Team Caran

 

>> Caran

BOLS Super Maxi är en 94-fots havskappseglare, byggd för att ta rekord som över Atlanten, snabbaste 24 timmars seglingen med enskrovsbåt.

Anders Dahlsjö deltog på Gotland runt 2003, något rekord blev det dock inte på grund av lätta vindar. Men första enskrovsbåt i mål blev vi. Se Bols Super Maxis hemsida för mer info.

 

>> Läs mer om BOLS Super Maxi

2003 vann The Outlaws Swedish Match Cup i Marstrand. I Chris Law´s formidabla besättning ingick från vänster: Anders Dahlsjö, Oscar Angervall, Chris Law, Daniel Björndal och Henrik Valderyd.

Samma besättning återkommer 2004 i Marstrand!

 

>>Swedish Match Cup

Nations Cup 2003

Magnus Holmberg seglar med sin besättning (Stefan Rahm, Lars Linger, Magnus Augustsson och Oskar Ljung) förstärkt med Anders Dahlsjö, Martin Krite och Johan Barne, samtliga från Victory Challenge.

Här deltog de största lagen från Americas Cup (alinghi. One World, GBR, Mascasone Latino, Victory Challenge och Oracle). Magnus med besättning seglade in på en 3:e plats efter alinghi och One World.

 

>>Se mer bilder

 

Här syns Anders Dahlsjö när han sätter spinnakerbommen inför en spinnakersättning före en rundning då Victory Challenge leder över Prada i en av matcherna i Louis Vuitton Cup 2002-2003. Se Victory Challenges hemsida för senaste informationen om framtiden.

 

www.VictoryChallenge.com

Under åren 1997-2000 seglade ett ungt gäng killar en Mumm36 under ledning av Mats Johansson, senare projektledare för Victory Challenge. Båten ägdes av Jan H Stenbeck och var stripad med FÄRSKÖL från Gamla Stans Bryggeri i Stockholm.

Framgångarna kantades av bl.a guld på IMS-SM i Havskappsegling 1998, Totalvinnare på Tjörn runt 2000 och mycket mer. Se min meritlista för övriga framgångar med denna båt. Eller läs artikeln om Victorychallenges grundstomme.